## Con 80 Panel Programme

## Saturday – March 11, 2017

Time	Main Room	Description	Second Room	Description
10am - 10:25am (30 mins)	Opening Ceremony	Join us as we kick the con off by making some announcements and sharing with you a few all important reminders.	-	-
10:30am – 11:30am (1 hour)	Hitching the Radio Waves	Our Con 80 performers will relive history on stage with their performance of the iconic <i>Hitchhikers Guide To The Galaxy</i> radio play right before your very eyes!	Movie and TV spin- offs	Galactica 80, Starman, Alien Nation, Beyond Westworld, War of the Worlds and others. Did these shows live up to their big screen counterparts? If not, why not.
11:30am - 12:30pm (1 hour)	Gimme Spice!	Sure it was the biggest flop of 1984, but some people really loved David Lynch's film <i>Dune</i> . Join us for this special retrospective.	I think I'm turning Japanese I really think so	The 80s was the breakout era for Japanimation on the big and small screen. Let's discover what caught the attention of us Westerners.
12:30pm - 1pm (30 mins)	Lunch	-	-	-
1pm – 2pm (1 hour)	SF-UK	Not to be outdone by their US counterparts, the British created a lot of Sci-Fi of their own during the 80s. Let's look at it here.	Hot or Not!	Here's your chance to rate the Hunks and Spunks from the 80s.
2pm – 3pm (1 hour)	The power of The Force. <i>Star Wars</i> in the 80s	The first half of the 80s was dominated by the mighty <i>Star Wars</i> franchise. Let's wind the clock back and review the movies, the cartoon series and the never ending collectables.	Forgotten TV Classics	Do you remember Max Headroom, The Phoenix, The Highwayman, Automan and others? We need to see if these classics have stood the test of time.
3pm – 4pm (1 hour)	Mr Roboto	The bots are back: Terminator, Robocop, Bishop, D.A.R.Y.L., Kryten. Were 80s robots really cool or just poor cousins left over from the 70s?	Music clips and opening ceremony videos	The 80s saw a number of fans create their own music video clips and convention openings. They maybe 30 years old (and a tad dated) but these need to be relived.
4pm – 5pm (1 hour)	The death and rebirth of <i>Star Trek</i>	By 1980 Star Trek wasn't overly healthy after The Motion Picture, but then came the movie sequels and The Next Generation and suddenly Star Trek was king again!	Greatest TV and movie gems	Take a tour with us as we review the best examples of what the screens had to offer in the 80s. In fact, let's create our top 10 moments of the era!
5pm – 6pm (1 hour)	80s Sci-Fi fan clubs	Melbourne 80s fandom was strong and vibrant, so let's take a nostalgic trip to when weekends always had a fan club function happening somewhere. One for the oldies out there.	The Golden Age of video games	Video games dominated the 80s when the industry really took off. We look at the continual rise of the industry both in the arcade and home gaming market.
6pm – onwards	Quio	k get some dinner. Then at 8pm prepare you	self for BATTLE QUIZ	'80 - MEGA TRIVIA NIGHT!

## Sunday – March 12, 2017

Time	Main Room	Description	Second Room	Description
10.30am – 11:30am (1 hour)	On the edge of <i>Blade Runner</i>	For many fans this film is truly a spiritual experience. Its neo/film-noir style has polarised audiences for over 30 years. Let us see things you wouldn't believe.	Acting Out: Name that Movie	Try and guess which movie our band of actors perform a scene from. Talent skills purely optional!
11:30am – 12.30pm (1 hour)	Collector fever	Fans collected like crazy in the 80s with a hunger left over from the 70s! Join us as we look at those spending hits and misses.	Family Feud	We surveyed 100 non existent people and got their responses for our version of this classic game show!
12:30pm - 1pm (30 mins)	Lunch	-	-	-
1pm – 2pm (1 hour)	Auction	Our famous collection auction kicks off. As Arnie would say "Get tooo the aaauction!"	-	-
2pm – 3pm (1 hour)	Auction (cont'd)	Should you keep spending money at our auction? Yes "do iiit, do it now!!!"	Rare Spares	A surprise collection of unique gems. Including unaired TV specials and making of docos found on VHS. Included in the mix will be some real surprises.
3pm – 4pm (1 hour)	Auction (cont'd)	Sadly it's the final hour of the auction. But don't worry 'cause "I'll be back".	Rare Spares (cont'd)	Concluding
4pm – 5pm (1 hour)	What's My Line?	Our celebrity panel will have to guess the occupation of the mystery guest from the 80s.	No cinemas please, we're straight to video	Many STV movies and film makers took full advantage of the new "VHS vs Betamax" revolution. For them, the local video store was the key to success. Let's discuss why.
5pm – 6pm (1 hour)	Going Back to the Future, aka: Have DeLorean will travel	We're going back, way back, back into time when this movie was a massive hit - which people still revere today. Great Scott it's gonna be heavy!	Sci-Fi conventions - the way we were	This is for those oldies who can recall 80s fan run conventions; the ones which featured 24 hour video programmes, all night room parties and serious post-con depression. Yep, the ancestors to Con 80.
6pm – 8pm (2 hours)	Dinner	-	-	-
8pm – 10pm	It's the all new Con 80 VHS video night	Straight from the video store, join us for a classic 80's Sci-Fi movie on glorious VHS video tape. Also don't forget to purchase our special drinks and nibbles 'conbo' pack!	It's the special Con 80 'whodunit' Sci-Fi murder mystery movie	This classic 1980s Sci-Fi murder mystery movie was such a novelty, that not even the cast knew who the killer/s were when it was made. Will you be able to figure it out?

## Monday - March 13, 2017

Time	Main Room	Description	Second Room	Description
10.30am – 11:30am (1 hour)	Women in 80s Sci-Fi	What makes a great Sci-Fi movie or TV show? It's the ladies who appear within it. Let us chat about the wonderful women from this decade.	Sci-Fi for the kids (and some adults!)	Children's shows such as Power Rangers, Captain Power, Small Wonder, and Chocky get remembered here.
11:30am – 12.30pm (1 hour)	Super duper heroes	With Superman having successfully transit- ioned to the big screen, it was only natural that new films and TV shows of the genre would appear. But as we soon learned, some were more successful than others.	Tron: "have lightcycle will travel″	In 1982 <i>Tron</i> showed us the 'innards' of a computer when most of us didn't even know what a computer was. Finally after 35 years us dedicated fans get to celebrate what was just a really cool movie.
12:30pm - 1pm (30 mins)	Lunch	-	-	-
1pm – 2pm (1 hour)	V is for Victory. Tell your friends	When Diana ate the hamster on TV, V became infamous. Though mostly forgotten now, it's time for the fans of V to get Sirius.	From vinyl to CD: The Soundtracks Panel	Orchestral or synthesised music? Reviewing Vangelis, Copeland, Howarth, Horner, Poledouris, Silvestri, and more!
2pm – 3pm (1 hour)	How to cook a turkey	Let's face it, some movies of the 80s were real stinkers. We'll start this panel by discussing <i>Howard the Duck</i> and go downhill from there. Hold ya breath 'cause it's bound to get ugly!	Poster Art	Movie posters became an admired art form as well as hot collectors items. With so many 80s Sci-Fi movies being made, we review the best designs ever put on paper.
3pm – 4pm (1 hour)	One hit wonders	Amongst all the movie sequels were the standalone films: <i>Enemy Mine</i> , <i>ET</i> , <i>Saturn 3</i> , <i>Outland</i> , <i>They Live</i> , <i>The Last Starfighter</i> , <i>Lifeforce</i> , and many others. It's time to reminisce as we discuss them all.	It's Buckaroo Banzai	ATTENTION all Blue Blaze Irregulars in the district. The Banzai Institute will school you on this cult favourite.
4pm – 5:30pm (1½ hour)	The last minute Con 80 auction	Here's your chance to grab a bargain as we clear out our excess stock in preparation for the convention's closure.	-	-
5:30pm – 6pm (30 mins)	It's the ultimate debate. Who is the definitive 80s Sci-Fi bad guy? (note 5:30pm start)	OK this is where we find out once and for all who is the ultimate 80s movie baddie. In one corner you have the Alien Queen, in the other the Predator and let's toss in the Terminator for good measure. OK everyone, go for it!!!	-	-
6pm – 6:30pm (30 mins)	Closing Ceremony	Just like the 80s all good decades must come to an end. So join us for our final farewells.	-	-